pondělí 30. července 2012

Další vrchol SOTA byl pokořen

Tříčlenná výprava - Jarda OK4MM, Honza OK2BUT a Matěj OK2-36352 si vybrala obec Stupava za výchozí místo pro zdolání vrcholu Ocásek. Vesele jsme vyrazili, avšak po pár metrech začal terén prudce stoupat. Průvodcem nám tentokrát kromě turistické mapy z roku 1981 byla moderní navigace GPS.


Naznačená stezka konečně vystoupala až k místu, kde bylo na stromech turistické značení. Avšak jak se po chvilce ukázalo, tato značená cesta se již zřejmě delší dobu nepoužívá. To jsme ale zjistili teprve až nám cestu zatarasil plot.


Po překonání této překážky jsme se dostali na zpevněnou cestu s turistickým značením. Značení bylo nové a dovedlo nás až na vrchol.


Postavili jsme anténu a na 7 MHz Jarda zavolal výzvu. Za necelou půlhodinu měl v deníku 25 stanic. Zkusil jsem taky zavolat na 2 m na kmitočtu 145,525 MHz a ozval se opět Franta OK2USF a taky Tonda OK2BPX. Oběma díky za spojení. Ze Šibeničáku zavolal i Dušan OK2DUS/P a OK2VN/p. Čtyři povinná spojení se tedy opět podařilo uskutečnit. Na příští kótu vezmu na 2 m jinou anténu a zkusím připojit akumulátor, abych mohl trošku zvýšit výkon.


V průběhu vysílání začalo mírně pršet a tak bude potřeba vymyslet nějakou ochranu tcvru před nepřízní počasí. Žádné jiné problémy nás nepostihly, tak jsme po sobě uklidili a pokračovali v procházce kolem Kazatelny a studánky U mísy až na zříceninu hradu Cimburk.


Počasí se nelepšilo, tak jsme sešli ke koryčanské přehradě a po silnici zpět do Stupavy k autu. Tato část trasy byla dost otravná, ale jinou cestou se jít nedalo. Déšť ještě víc zesílil ale statečně jsme se dopracovali k autu a u kafe jsme mohli celý výlet zhodnotit jako podařený.  

Honza, OK2BUT

Žádné komentáře:

Okomentovat