neděle 23. září 2012

Návštěva Technického muzea v Brně

Výlet do Technického muzea v Brně jsme naplánovali na sobotu 22. září 2012. Začátek se podobal akci Kulový blesk, protože se vyjíždělo z několika míst: Roman OK2CR v Mikulčicích naložil Kubu, přibral v Lužicích Adama a odvezl oba do Dubňan, kde je předal Zdeňkovi OK7WW. Z Dubňan vyrazila skupina dvou dospělých a tří dětí do Kyjova, kde vyčkala příjezdu spěšného vlaku, ve kterém už se vezl Zdeněk OK2BPH z Velké nad Veličkou a Jirka z Lipova a početná skupina Vracovjáků: Honza OK2BUT a kluci Lukáš, Matěj, Mirek, Jakub a Marek. Opravdu jsme se všichni ve vlaku našli a ujížděli vesele do Brna.

Čekáme na vlak ve Vracově

V Brně pokračoval hromadný přesun hromadným dopravním prostředkem (tramvají) až před Technické muzeum. Přijeli jsme přesně v 9 hodin, právě otevírali.


Na úvod jsme si nechali promítnout poučný film o Marconim a začátcích bezdrátové komunikace, potom následovala individuální prohlídka sdělovací techniky a ostatních exponátů od maličkých mechanických hracích skříněk přes elektronkové mikroskopy, motocikly a automobily až po mohutné letecké motory a parní stroje.

Oba Zdeňkové se zajímali také o letecké motory.

V nejvyšším patře si mohli kluci vyzkoušet různé pokusy

Společná fotografie znavených návštěvníků muzea: zleva Jirka, Zdeněk, Matěj, Lukáš,
Adam, Kuba, Jakub, Mirek.... Marek sedí ve 4. patře u PC... no comment

Tři hodiny na prohlídku byly akorát a tak jsme se řádně vyhladovělí přesunuli do restaurace, kde byl oběd. Zpáteční cestu tramvají jsme přerušili na České a prošli se pěšky přes náměstí až k nádraží.

Zvláštní hodiny na náměstí zaměstnaly kluky celou půlhodinu. Kulička nakonec nevypadla.
Podle informace na panelu je možné ji chytit pouze jedenkrát dneně, a to v 11 hodin.

Cesta domů uběhla klidně a tak doufám, že se výlet všem líbil a že se všichni v muzeu něco nového dozvěděli. Za zdařilý průběh celého zájezdu děkuji všem výše jmenovaným dospělým a zvláštní poděkování patří též paní Foltýnové, kterou jsem, aniž to tušila, jmenoval zdravotnicí celé výpravy.
Honza

Žádné komentáře:

Okomentovat