čtvrtek 12. července 2012

Až skončí prázdniny

Ve školním roce 2012 - 2013 mají opět všichni chlapci a dívky starší 10 let možnost přihlásit se do radioamatérského kroužku při Domě dětí a mládeže ve Vracově.


Každý, kdo má zájem o radioamatérské vysílání, radiotechniku nebo by se chtěl jenom podívat, co v kroužku děláme, může přijít za námi. Připomínám, že přihlásit se mohou jak chlapci tak i děvčata. Nemusejí být jenom z Vracova. V minulém roce za námi dojížděli chlapci z Lipova, Lužic nebo Mikulčic. Rádi přivítáme i chlapce, kteří již do kroužku docházeli a z různých příčin přestali chodit.

Radioamatérský kroužek funguje již třetí rok. Letos se zase vrátíme k výuce telegrafie (morse code) a budeme se zdokonalovat v práci s radiostanicí. Pro konstruktéry chystáme stavbu nízkofrekvenčního zesilovače a možná i něco zajímavějšího. Pro začátečníky máme osvědčená zapojení bzučáku a blikače, takže každý si vybere, co ho bude zajímat.

Kdo zvládne základy radiové komunikace, hláskovací tabulky, základní kódy a bude mít zájem poslouchat stanice na radioamatérských pásmech, může se stát radiovým posluchačem a získat své posluchačské číslo. V současné době dochází do kroužku sedm radiových posluchačů. Pro ně chystáme soutěž ke zvýšení jejich aktivity. Posluchači posílají zprávy o poslechu stanicím do celého světa. K tomuto účelu slouží QSL lístky, které máme nově natištěné díky podpoře starosty města Vracova. Naší snahou bude odposlechnout co nejvíce stanic a tyto lístky jim rozeslat. 

Informace a přihlášky získáte v Domě dětí a mládeže ve Vracově, Sokolská 896, Vracov.

Žádné komentáře:

Okomentovat