pondělí 21. listopadu 2011

VKV Provozní aktiv 11/2011

Pro nové členy našeho radioamatérského kroužku jsme na neděli 20. listopadu 2011 připravili výlet na chatu do Moravan. Sešlo se celkem šest kluků, Zdeněk, Kuba, Adam, Marek, Lukáš a Ondra. Měli možnost vidět, jak takový závod vlastně vypadá. Zdeněk už je zkušený operátor, zvládá spojení nejen česky, ale také v angličtině. Podařilo se mu "ulovit" i dva Italy. Lukáš si vedl taky velice dobře. U zařízení se tentokrát také střídal hostující Ľubomír OM6AKL. Věřím, že ostatní chlapci se velmi rychle vše naučí a budou se moci zapojit aktivně do závodění.


Kluci obdivovali stožár i antény, Jarda jim nakonec předvedl, jak se stožár spustí pouhým stlačením knoflíku. Nedělní dopoledne se určitě vydařilo. Pro všechny byl na venkovním ohništi v kotlíku připraven oběd. Doufám, že těm, kteří si v jídle příliš nevybírají, chutnala čočková polévka s párkem i smažená vajíčka na cibulce s domací slaninou.


Do konce roku bude ještě jeden provozní aktiv. Letos jsme nevynechali ani jedno kolo a zatím jsme z 41 stanic na 16. místě.


Žádné komentáře:

Okomentovat