pátek 30. prosince 2011

Setkání členů a přátel radioklubu OK2KYK

Tradiční setkání radioklubu OK2KYK jsme letos opět uspořádali v hospůdce U Lokálky ve Bzenci. Pozvání přijali také naši kamarádi a nálada byla výborná. Zpestřením letošního setkání byla beseda. Vítek, OK5MM si připravil zajímavé fotografie s komentářem z expedice C5A.

Jestli jsem správně počítal, tak se nás tentokrát sešlo 12 dospělých členů radioklubu, Radek OK4RR všechny na dálku nechal pozdravovat stejně jako Honza OK1NR, za kterého vyřídil pozdrav jeho bratr Franta, OK2BBB. Taky všechny pozdravoval Jirka OK2XNA, který byl nemocný.
Potěšilo nás množství hostů, jmenovitě Jarda OK2PEC, Štěpán OK2EC, Tonda OK2BPX, Jaromír, OK2SW, Luboš OK2BVG, Jirka OK2JO, Jožka OK2BPK s xyl Stázkou, Mirek OK2PMK, Zdeněk OK2DA, Laďa OK2BN, Lukáš OK2HLR a na závěr setkání přišel ještě Roman OK2SRP.


Přejeme všem členům, kamarádům a přátelům hodně zdraví 
a radosti z pěkných spojení v nastávajícím roce 2012
a těšíme se na setkání jak na radioamatérských pásmech 
tak i na podobných akcích.  


pondělí 19. prosince 2011

Den otevřených dveří

V neděli 18. prosince 2011 jsme uspořádali v budově DDM ve Vracově ukázku práce našeho kroužku pod názvem Den otevřených dveří. Chtěli jsme ukázat rodičům a všem zájemcům, čím se děti v radioamatérském kroužku zabývají. V zasedací místnosti jsme nachystali výstavku výrobků - krystalky, bzučáky a blikače. Také ukázku vysílací techniky, přijímač a vysílač pro ROB, nějaké ukázky QSL lístků a diplomů. Na obrazovce mohli návštěvníci zhlédnout video z expedice Jardy OK4MM a Adíka OK2PAE na Korsiku.



Rodiče se měli možnost zeptat, co všechno chystáme pro děti, nebo si mohli zkusit, jak se hledá "liška".


V učebně byla v provozu stanice OK2KYK, kde se chlapci pod dohledem VO Zdeňka střídali. Konal se totiž poslední letošní VKV Provozní aktiv. I sem měli návštěvníci přístup. Jenom je škoda, že na pásmu bylo málo stanic a tak se podařilo pouze 24 spojení. Pro mnohé to byla vůbec první skutečná spojení, která se jim podařila uskutečnit.



Zájem rodičů i veřejnosti nám potvrdil, že bude dobré takovou akci alespoň jednou za rok zopakovat.

pondělí 12. prosince 2011

Máme nového posluchače

Dnes, 12.12.2011 bylo Ondrovi Vacenovskému z Vracova přiděleno posluchačské číslo:    OK2-36392.
Ondra poslouchá na 80 m na dlouhodrátovou anténu a přijímač Pionýr. V sobotním závodě OM-Activity se mu podařilo odposlechnout osm stanic. Řeknete si možná, že to není tak mnoho... ale vzhledem k tomu, že má tento přijímač necelý týden a byla to jeho vůbec první účast v závodě, tak je to moc pěkný výsledek.
Pokud někdo z vás dostanete od Ondry posluchačský QSL lístek, nezapomeňte mu jeho poslech potvrdit.